Brickor
Dekoration
Hobbymaterial
Kort
Presentkort
Påskägg
Textil
Våningsfat
 
Gästbok
 
 
 

 


så gör softgrey sina underbara kort

Korten är gjorda av stadigt akvarellpapper som jag skär ner till önskat format. Det fina pappret passar också bra till bokmärken, visitkort, inbjudningskort, etiketter och andra dekorationer.

Formgivningen sker i datorn där jag kan laborera med bilderna, färgerna och texten. Sen skriver jag ut layouten och efterbehandlar ytan så att den inte ska vara så ömtålig.

Varje kort ska sen vikas och kantskäras till perfekt form. Nästa steg är att dekorera med siluettklippningar, sömmar, pärlor och spets.

Även om en del av jobbet görs i datorn, blir det mycket handarbete kvar och inget kort blir exakt det andra likt. Det kan till exempel skilja någon millimeter i storlek eller andra smådetaljer, men alla kort är lika omsorgsfullt gjorda med högsta kvalitet efter många års övning.

De senaste åren har jag fastnat för den romantiskt lantliga stilen "bohem chic" med spetsar pärlor och gultonade eller gråa gamla bilder.

Spetsarna är ofta vintage, gamla från t.ex nerlagda affärer, ibland handknypplade, ibland pappersbårder från 1940 och 50-talet och ibland även nytillverkade sådana som jag tycker passar. Det är bra att ha många olika sorter att välja på.

logo softgrey, handgjorda kort i bohem chic stil, lantligt romantiskt shabby

 


upp